Akár 10 millió forintot is igényelhetnek a családalapítás előtt álló házaspárok, így a babaváró hitel igen népszerű. Az Erste Bank például maximum tíz nap alatt elbírálja a kérelmeket. A tapasztalatok szerint sokan akarnak élni a 2019 júliusa óta létező támogatással. A babaváró hitel feltételeit azonban nem árt megismerni, mielőtt belevágunk az igénylésbe.

 

 

A babaváró támogatás részletei

Fontos tudni, hogy babaváró kölcsön meglévő gyermekre nem igényelhető, de ettől még a családosok is kérhetik a támogatást. Csupán azzal kell tisztában lenniük, hogy a kamatot, továbbá az adott pillanatban fennálló hitelösszeget részben vagy egészben a hitelfelvétel után születő gyermekek tekintetében engedik el.

A babaváró hitel feltételeinek azért is könnyebb megfelelni, mert az állam készfizető kezességének köszönhetően ingatlanfedezetet sem várnak a bankok. A három év társadalombiztosításra való jogosultság (a felsőoktatási tanulmány is számít), a büntetlen előélet, a köztartozásmentesség vagy mindkét fél magyarországi lakcíme is a babaváró feltételek között van, mint ahogyan az is, hogy a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) nem mutathat lejárt tartozást. A babaváró feltételei között életkori szabályozást is találunk: a házaspárok mindkét tagjának be kell töltenie a 23. életévét, továbbá a feleség nem múlhat el 41 éves. Ha minden stimmel, már kezdhetik összeírni, mire fordítják a szabadon felhasználható, maximum 10 millió forintos összeget. A visszafizetéstől – a születendő gyermekek számától függően – később akár el is tekint az állam.

Google PageRank

Copyright © 2009-2013 Cégkeresők.eu