Számos cég vagy vállalkozás él a faktoring lehetőségével. Írhatnánk követeléskezelést is, a lényeg ugyanaz. Amikor az adott cég szeretné számláján látni az árbevételt a nyitott számlakövetelés helyett, a jövőben befolyó számlakövetelését eladja valamelyik pénzügyi szolgáltatónak, amely előre kifizeti az adott összeget. Sok induló, tőkeszegény vagy veszteséges vállalkozásnak nyújt ez mentőövet. Ráadásul biztonságosan, mivel ez nem hitelfelvétel, nem kell hozzá fedezetet biztosítani (jelzálogot vagy mást).

 

Miért éri meg még a faktoring a cégeknek?

Cégfinanszírotás Portál - faktoring folyamataA tapasztalatok azt mutatják, a faktorálás után nő a vevők fizetési hajlandósága, az viszont teljesen biztos, hogy a faktoringgal lekerülnek a nyitott követelésekkel járó adminisztrációs és egyéb terhek. Mégis, a felsoroltak mellett a gyorsaság a faktoring legnagyobb erénye. Például, ha már áll fenn üzleti kapcsolat a faktorcéggel, akár órák alatt megkaphatja a vételárat. De még új üzleti kapcsolat esetén is csak néhány napot vesz igénybe a szállító minősítése és a szerződés megkötése.

Faktorálás előtt megfontolandó!

Mielőtt faktoring mellett dönt, néhány szempontot érdemes alaposan végiggondolni.

  • A faktoringnak természetesen vannak költségei (faktordíj, kamat, biztosítás), ezeket egyben érdemes összehasonlítani.
  • Mérlegelni kell a faktorház rugalmasságát és a kockázatvállalási képességet is.

Amennyiben segítségre van szüksége, keresse fel a Cégfinanszírozás Portált: a szolgáltatóktól kapnak egyforma jutalékot, így az érdeklődőnek objektíven és hitelesen tudnak tanácsot adni.

Google PageRank

Copyright © 2009-2013 Cégkeresők.eu