Noha a kötelező biztosítással ellentétben a casco biztosítást nem muszáj megkötni, számos tulajdonos vagy üzembentartó előrelátóan mégis úgy dönt, hogy nem szolgáltatja ki magát az esetleges önhibán kívül bekövetkező káreseteknek és bebiztosítja magát a cascóval. Ne történjen baj, ám fontos tudni, mi a teendő, ha mégis balesetet szenvedünk.

casco biztosításTeendők baleset során

A legfontosabb persze mindig az, hogy a gépjárműben utazók épségéről meggyőződjünk, és amennyiben szükséges, mentőt hívjunk. Ha ez megtörtént, fontos, hogy a nyomtatvány hátulján található útmutató szerint kitöltse a baleseti bejelentőt. Ebben a baleset körülményeit és résztvevőit kell rögzíteni, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a casco biztosítás valóban segítséget adhasson.

Hogyan történik a casco kárbejelentés?

Amennyiben olyan nagy a kár, hogy nem is tud továbbmenni, a casco biztosítási eseménye kapcsán igényelheti azokat a költségeket, amelyek a sérült jármű szállításához vagy az idegen helyen történő megőrzéséhez kapcsolódnak. Ahhoz, hogy a casco biztosítás szolgáltatásait igénybe vehesse, két munkanapon belül jelenteni kell a kárt telefonon, e-mailen vagy személyesen, az ügyfélszolgálaton.

Ahogyan ezeket az információkat, úgy minden más, a casco biztosításhoz kötődő tudnivalót megtalál az MKBB honlapján, ahol ráadásul casco kalkulátor segít tájékozódni, hogy pontosan milyen költséggel is jár a casco megkötése.

Google PageRank

Copyright © 2009-2013 Cégkeresők.eu