Talán nem mindenkinek egyértelmű, miért nem érdemes kizárólag az államra bízni a nyugdíjbiztosítását, hanem saját kézbe venni az irányítást, és öngondoskodással készülni a nyugdíjas évekre. Az előtakarékosság egyszerre praktikus forma a befektetésre és az öngondoskodásra.

nyugdíj előtakarékosságA nyugdíjbiztosítással néhány év vagy akár évtized alatt tetszetős összeggel egészítheti ki az állami apanázst, amely a jelenleg hatályos törvények szerint 65 év felett jár. A nyugdíj előtakarékosság keretében félretett havi néhány ezer forintra garantált hozamot, 2,5 százalékot fizet a nyugdíjbiztosító, sőt amennyiben a tényleges hozam meghaladja a garantáltat, a többlethozam döntő részét jóváírják a nyugdíjbiztosításon.

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény

Lényeges információ, hogy a nyugdíj előtakarékosság összege a 20 százalékos, évi maximum 130 ezer forintos nyugdíjbiztosítás adókedvezménnyel is növekedhet. A nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2015-re sem változott a feltételeket illetően. Ráadásul minderre ugyancsak érvényes a hozamgarancia és a többlethozam-visszatérítés.

A nyugdíj előtakarékosság nem kezdhető el túl korán, az óvatosak akár már az első fizetésükből félretesznek a nyugdíjra. Hogy pontosan milyen megtakarítás érhető el így, az a  nyugdíjbiztosítás kalkulátorral könnyű szerrel kiszámolható. Az adatok megadását követően kijön a pontos összeg, ráadásul adott esetben akár online, mindenféle fáradozás nélkül megkötheti a nyugdíjbiztosítást.

Google PageRank

Copyright © 2009-2013 Cégkeresők.eu