Miért is van szükség saját, egyedi honlap készítés megrendelésére amikor a közösségi portálokon bárki néhány kattintással saját egyedi tartalom a weboldalt hozhat létre és tehet közzé. Igen ám de egy saját weboldal, főleg ha egyedi kivitelezésű, jóval több érzékét mozgatja meg a látogatónak.

A másik ok amiért a közösségi portál lapok nem épp vonzóak, hogy nincs lehetőség egyedi struktúra illetve kinézet designolására. Amennyiben az üzleti cél mindenképpen érdemes egyedi weboldalt készíteni, hiszen online jelenlét nélkül már nemigen léteznek vállalkozások. Egy saját weboldal elkészítése manapság nem feltétlen igényel technikai varázsló képességet vagy szerver menedzselési tudást. Megannyi tárhely vagy virtuális szerver szolgáltató kínál felhő alapú szolgáltatás mely a haladás során jól skálázható, teljesítménye növelhető vagy akár csökkenthető is.

Mindezt havi pár tíz dollárért. egy mobilbarát weboldal design, kész template kb. ugyanannyiért vásárolható meg, amelyen már csak egy szövegszerkesztővel, a közzétenni kívánt szöveges tartalmat kell módosítani. Ezeknek nagy hátrányuk, hogy a bemutatón demo szövegekkel, dummy-textekkel, igen jól néznek ki, viszont élesben rengeteg tartalmat kell rá szerkesztetnünk. Valószínűleg a képek sem tudnak majd olyan jól harmonizálni. Manapság több szolgáltató kínál olyan online honlap készítés megoldást egy grafikus felületen Drag and Drop technikával egyedi weboldal rakható össze.

Ezek funkcióinak és szolgáltatásainak egy része ingyenes más része viszont már a prémium fizetős kategóriába tartozik. Nyilván aki egy kicsit több időt szán a saját weboldala, saját kezű elkészítésére előbb utóbb találkozik a WordPress nevű rendszerrel mely a tárhely szolgáltatónál gombnyomásra, néhány adat megadásával pillanatok alatt telepíthető. A szoftverre húzható design templatek száma akár ingyenesen is sok-ezres nagyságrendű.

Azt gondolná az ember hogy ezek a gyors megoldások mennyire költségkímélők, de amikor rájön hogy a látogató szerzéshez sokkal többet kell költeniük online reklámokra mint amennyit a weboldal kifejlesztésére és optimalizálása költöttek volna, akkor az eredmény lesújtó. Ezeket az önálló honlap készítés megoldásokat maximum a vállalkozás első évében érdemes használni, majd ha a piac valamennyire is vevő a kínált termékre vagy szolgáltatásra azonnal egyedi weboldalt érdemes készíttettni.

Google PageRank

Copyright © 2009-2013 Cégkeresők.eu